السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
طبعا الكل عنده فكررره كبيره عن ان خل التفاح بينحف وكمان لما تعملي مساج وتدعكي جسمك بالخل وتلبسي كيس وتمشي او تعرضي جسمك للحراره او للاستشواررر طبعا هذا مش كلامي هذا كلام مرضى السمنه 80% بيعملوا كده ولكن ماالنتيجه
حساسيه /احمرار بالجلد / حكه /حرقان بالجلد / طفح جلدي/ او لو شربتوه تجي بعد فتره تعاني من حرقان بالمعده وحموضه ومش قادره تاكل نهائي
ماذا استفتي خسيتي بعد هذه الوصفات نريد فهم الكلام ده بطريقه علميه
الشرح
الان الخل يسمى بالمصطلح الكميائي ايه (حمض الاسيتك ) عندما نضيفه لسلطه او لطعام يتنج عنه -------مركب بالوسط ينتج اثناء الثمثيل الغذائي بالجسم يسمى هذا المركب الوسطي (اسيتو اسيتيت )-----هنا وقفه مهمه هذا ماينتجه الخل بنفس الوقت نواتج هضم المواد الكربوهيدراتيه والدهنيه والبروتنيه هي ماذا تسمى نواتج هضم هذه المواد ( اسيتو استيت ) مذا تلاحظي نواتج هضم واحده ومكمله لبعض عند اضافه الخل يوازن بين النشويات والدهون والبروتين
الخل مطهر للامعاء والجراثيم ومذيب للدهون ومطهر لحوض الكلى وصديد البول
الجرعه المناسبه والصحيحه هي ملعقه صغيره على كوب ماء بمعنى يكون الطعم مناسب وليس لاذع عشان المعده ويشرب بعد الاكل بربع ساعه هذه اخر الابحاث لعام 2010م ويضاف للسلطه او الاكل مثل الهنود والفلبين بيطبخوا فيه
ممنوع تناول الخل على الريق عشان المعده حتى اذا كانت سليمه مصير المعده تتعب وتمرض
الخل والدعك انتشر موضوع الدعك انا اكتب عن خبيرتي بين مشتركاتي بالعياده مبدء الدعك هو انك بتنشطي الدوره الدمويه في المناطق السمينه كنوع من المساج باضافه عامل مساعد يسهل الحركه الدائريه للمساج فممكن تضيفي الخل مع زيت الزيتون وزيت اللوز عشان يفتح وادعك لمده من 5 الى 10 د وبعدين تغسلي المكان ليه تتركيه فتره ايه الحكمه انك تتركي الخل على الجلد عشان يذوب الشحم انا اقتناعي ان تذوب الشحوم هذه هي الحركه والمشي
استعملي الخل باعتدال الاخت التى سالتني عنه ولاتكثري منه كل شيىء تكثري منه ينقلب ضده وخير الامور الوسط
خذيه مرتين باليوم بعد الاكل بربع ساعه ومخفف يعنى طعمه يكون مقبول ليس لاذع
وادعكي منطقه السمنه عندك بطريقه عكس عقارب الساعه بالضغط والحركه وبعدين اغسلي جسمك هذه وجدنا عليها نتيجه بالسنتيمتر
ولكن تخاااريف الكيس والاستشوار على بدله الساونا لما ادعك الجسم بالخل اقول يكون بعون جلدك صراحه